Post- och besöksadress:
Falsterbogatan 17
SE 214 36 Malmö

Telefon: 040-709 91
Fax: 040-795 96

info(at)barnensscen.nu

Barnens scen drivs med
stöd av Malmö kulturstöd 
och Kulturrådet.

Malmö stad

Kulturrådet

 

Om oss

Barnens scen är en ideell förening som arrangerar barnkultur. Allt från teater, cirkus, dans, film, musik och litteratur till vuxenföreläsningar och workshops. Målsättningen med vår verksamhet är att presentera barn- och ungdomskultur av hög kvalitet och skiftande slag. Vi vill ligga i framkanten när det gäller utvecklingen av nya spännande grepp inom barnkultur. Vi nöjer oss därför inte med att bara erbjuda vår publik akter av lokala aktörer, utan besöker även våra grannländers festivaler och bjuder in dem för gästspel. Arrangemangen vänder sig till alla barn, unga och deras vuxna, oavsett om man går på förskolan, skolan, skolbarnomsorg, familjedaghem eller är hemma. Till Barnens scen är alla välkomna! Vi finns i Malmö Folkets Park och har verksamhet under vardagar och helger under hela året.

Vårt program utkommer tre gånger per år, vår, sommar och höst. I det ryms vår egen verksamhet men också de aktiviteter och arrangemang som andra barnkulturgrupper och föreningar arrangerar själva eller i samarbete med oss.

Vill Du ha ett program, har Du frågor eller förslag på verksamhet, kontakta oss på telefon 040-709 91 eller mejl: info(at)barnensscen.nu

Medlemskap

Om Du vill stödja Barnens scen och engagera dig i vår verksamhet, bli medlem. Enskilt medlemskap kostar 50 kr. Ideella föreningar kan också teckna medlemskap till en kostnad av 500 kronor per år. Medlemskap i Barnens scen ger fritt tillträde till de kurser/workshops som arrangeras av oss. OBS! Det finns fler som arrangerar kurser hos oss och då gäller inte vårt medlemskort.

Sätt in pengarna på bankgiro: 5427-7918, märk talongen "medlemskap". Glöm inte att uppge namn och adress. Om du tecknar organisationsmedlemsskap; ange organisationsnummer. Du kan även betala din medlemasavgift i samband med kurser och workshops som arrangeras av oss. 

Samarbetspartners och bidragsgivare

  • Malmö Folkets Park
  • Unga Musik i Syd
  • ABF Malmö 
  • Folkets Bio
  • Barnkulturenheten Malmö
  • Malmö Kulturstöd
  • Statens Kulturråd

I vårt hus finns också:

 

Memory Wax

Memory Wax är ett Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk.

Memory Wax har skapat ett flertal verk för barn, ungdom och vuxna. Verken har presenterats lokalt, nationellt och internationellt i Sverige. Mer information om Memory Wax finns på http://memorywax.com

Obanteatern

Obanteatern är en spännande, turnerande grupp utan fast scen.
De spelar professionell och kvalitativt bra teater, alltid fysiska och ofta musikaliska föreställningar för alla mellan 3 och 103 år.

Alla Obanteaterns föreställningar har visats på Barnens scen och nu har de även sitt kontor hos oss. Man kan läsa mer om Obanteatern på www.obanteatern.se eller ringa dem på 040-30 65 70 .

 

Malmö Cirkusskola

Vill du bli clown? Eller göra konster i trapets? På Malmö Cirkusskola kan du lära dig det och många andra cirkuskonster.

Malmö Cirkusskola berdrev sin dagliga kursverksamhet hos oss från 1985 till 2016. Numera har de egna och bättre lämpade lokaler för sin kursverksamhet. Barnens scen gästar de alltjämt kontinuerligt, men då med färdiga föreställningar av och med sina elever & kursledare.

För information om kurser och anmälan se deras hemsida: www.malmocirkusskola.nu eller ring 040-29 28 17.